top of page
Türkiye'nin ilk ve tek pipo sosyal medyası. PipoSosyal'e katılarak topluluk üyeleriyle etkileşimde bulunabilirsiniz.

PipoTr

Herkese Açık·171 Pipocu

Ağızlık Temizliği Macerası

Selam dostlar👋 Geçenlerde online bir antika mezatından 3 adet sigara ağızlığı aldım. (Pipo içemediğim zamanlar sigarillo içiyorum ve ağızlık kullanıyorum.) Ağızlıklardan ikisinin katalin diğeri ise ebonit olduğu söylendi. Elime geçince de doğal olarak ağızlıkları temizledim ve hijyen için alkolle sıfırlamak istedim. Ebonit olanda ve antika katalin olduğu söylenen ağızlıklarda hiç sorun olmazken, kehribar rengi ve daha yeni görünümlü olan ağızlık renk değiştirdi bembeyaz oldu ve yüzeyi yapış yapış oldu. Tabii ki bu ağızlığın materyalinden şüphe ettim ve AI ile sohbete başladım. Sonuç olarak AI bu sorunlu ağızlığın %99 oranda ucuz bir plastik olan seluloz asetat olduğunu tespit etti. Çünkü katalin alkolden etkilenmez dedi. Ayrıca katalin, ebonit ve akrilik malzemenin sağlık açısından karşılaştırmasını yaparak en sağlıklı olanın akrilik, en çok koleksiyon değeri olanın katalin olduğunu söyledi. Benim için ilginç bir deneyimdi paylaşmak istedim. Serin dumanlarınız olsun🙏 AI sohbetinin tam metni için link:

https://chatgpt.com/share/68d403d2-7a1c-800b-9414-7b4761dd53a6

157 görüntülenme
ThePiperBadik
ThePiperBadik
Sep 24, 2025

Satıcı da öyle olduğunu sanıyordur umarım demek istiyorum. 🤦‍♂️

bottom of page