top of page

PipoTr

Herkese Açık·72 Pipocu

Alp Topçam

Beyefendi

Yeni Üye

Tütünlere nasıl davranmalıyız

Herkese iyi günler diliyorum. Benim aklıma takılan ve bir süredir araştırmama rağmen tam olarak kafamdaki soru işaretlerine cevap bulamadığım bir konu bu.

Gerek youtube kanalından gerek okuduğum makalelerden vesaire ideal nem oranını nasıl tahlil edeceğimi ve ne çeşit kaplarda saklarsam nemi mümkün olduğunca sabit tutabileceğimi öğrendim. Fekat canlı yayınlarda özellikle aromalı tütünlerin havalandırılması gerektiğine değinildi.

Benim kafama takılan kısım da burda başlıyor, maalesef buna yönelik bir kaynak bulamadım. Konuşulduysa da ne yazık ki o kısmı kaçırmışım. Aromalı tütünleri nasıl havalandırmalıyım? Havalandırdıktan sonra örneğin şekerlenmeye bırakmak istiyorsam nasıl bir paketleme yapmalıyım, ne kadar bekletmeliyim? Anladığım kadarıyla şekerlenme bir çeşit fermantasyon işlemi ve bu süreçte tütünün hava almaması mı gerekli? Kısacası tüttürme kalitesini arttırmak için tütüne nasıl bakmalı nasıl davranmalı?

160 görüntülenme

Saklama konusunda su tavsiyeyi verebilirim. %62 RH ya da %65 RH boveda alip tupperware gibi vakumlu plastik kaplarin kapaklarinin icerisine bantlar isen icerisine koydugun tutunu uzun sureler (tabii aldigin boveda gramina gore de suresi degisir) ideal nem oraninda tutacaktir. Boveda nedir bilmiyorsan humidorlarin (nem tutma ozelligi yuksek puro saklama kutulari) icerisinde purolarin sabit nemde kalmalari icin kullanilan bir cesit cift yonlu nem duzenleyici. Yani asil amaci da tutunu olmasi gerektigi nemde tutmak (bunlar cift tarafli calisan, uzerindeki orana gore ortam nemsiz ise ortama nem verip ortamda gereginden fazla nem var ise nemi emebilen yapiya sahipler) bu yuzden tutun yillandirmak gibi uzun sureler icin optimum nem araligini yakalamak istiyorsan tercih edebilirsin.

Edited

Hakkında

Türkiye'nin ilk ve tek Pipo sosyal medyasına hoş geldiniz.

Pipocu

bottom of page