Pipo kalitesi
Falconetti 9 Mm. Mat Maun Düz Sap Ahşap Pipo PY60
Orjinal ağaç. 9 mm. Ağaç veya Karbon Filitre Kullanabilirsiniz. Boyutları ; Uzunluk : 14,5 cm. Yükseklik : 4,5 cm. Hazne Genişlik : 3,2 cm. tütü n Hazne Çapı : 1,3 cm. Ağırlık : 49 gr. Kutuda Gönderilecektir.
Bu pipo sizce nasıl pipo severler ilk kez kullanıcam da yardım edin ilk pipo için uygun mu çok şık içmem haftada 2 en fazla 3 sizce bu pipo nasıl acil yardım edin
163 görüntülenme
Başlangıç için, boxin ya da metal bowl (tütün haznesi) üzerine ne idüğü belirsiz kaplamalara sahip kimi ürünlere kıyasla Falconetti'nin 9mm filtre kullanımına uygun ürünleri kötü bir tercih değildir. Bu tercihin nedeni başlangıç aşamasında nefes ritmi tutturmada yaşanacak zorluğun sonucu, dengesiz tütün yanması, fokurdama vs. gibi içim zevkini ve aromaya erişimi kısıtlayan faktörlerin yanı sıra dil yanması (Tongue bite) gibi başlangıç aşamasında insanı soğutabilecek faktörlerin önüne geçilebilmesidir.
Naçizane görüşüm başlangıç aşamasında kuru ve nispeten serin filtrasyon sistemlerinin tercih edilmesidir. Bu sistemler kabaca, kolay bulunabilme avantajıyla birlikte 9mm kömür,lüle taşı, balsa vb. filtrasyon sistemlerdir.
@Thracian Pipe'ın Corn Cob (Mısır Koçanı) tavsiyesine de katılmakla birlikte bu tavsiyeye birtakım eklemeler yapmak istiyorum. ilk olarak Corn Cob pipolar rastladığım kadarıyla, çoğunluka 6mm filtre sistemine göre yapılıyor ve bu filtrelerin (Kömür ağırlıklı) piyasada bulunulurluğu kolay olmuyor. Ancak Yine Corn Cob pipolar için hazır filtre sistemlerine erişimin zor olması durumunda, ağızlık (Stem/Mouthpiece) kısmına rulo şekline getirililip sokulacak emici ancak sert bir kağıt ile de asgari çözümler üretilebilir.
İyi bir mısır koçanı pipo, keyifli bir içim sunma konusunda başlangıç pipolarına kıyasla çok da daha kötü değildir. Ancak kanımca bu tercihin iyi yapılması gerekmektedir. Zira kötü bir koçan pipo içten yanma, harlanma, 2-3 içimde deforme olma, tütüne istenmeyen tat ve kokuların sinmesi gibi nahoş olaylara sebebiyet verebilir. Halihazırda piyasada bulunan Missouri/A.B.D menşeili yaygın bir markanın koçan pipolarıyla yapılacak olan başlangıcın, bu kültüre atılacak ilk adım için fena değil statüsünde ve fiyat/performans açısından da hakkaniyetli bir başlangıç olacağını düşünüyorum.
Ek not: Başlangıç ve orta seviye pipolar için hatta istisnai olarak iyi denilebilecek pipolar için göreceli olarak zeytin, kiraz, armut vb. gibi ağaçlar da kullanılmaktadır.