top of page
Türkiye'nin ilk ve tek pipo sosyal medyası. PipoSosyal'e katılarak topluluk üyeleriyle etkileşimde bulunabilirsiniz.

PipoTr

Public·127 Pipocu

Havadaki Nemin İçime Etkisi

Adana'da yaşıyorum ve havadaki nem oranının içime büyük ölçüde etkisi olduğunu düşünüyorum çünkü kaseye doldurduğumuz tütünden geçen hava, nemini tütüne bırakıyor olabilir gibi bir teorim vardı. Geçenlerde Ankara'ya gittim orda da birkaç kez içim yaptım. Tabi seyahatte olduğum için mısır koçanı bir pipo tercih ettim bu yüzden teoriyi çok da sağlıklı şekilde test ettiğim söylenemez ama içimlerim daha keyifli hissettirdi. Daha az sulanma yaşıyordum bu yüzden dilim de (ne kadar yavaş içersem içeyim) Adana'daki gibi haşlanmıyordu.

Siz neler düşünüyorsunuz? Belki çözüm olur diye denicool'un kristal filtresinden aldım ama halen deneme fırsatım olmadı. Herkese serin ve kuru içimler dilerim :D

133 Views
Onur Pelister
Onur Pelister
Aug 06

nem gerçekten büyük sorun. ben izmir'de yaşıyorum ve yaz aylarında ara vermek zorunda olduğum zamanlar oluyor. amerikanın sıcak ve nemli yerlerinde yaşayan bazı pipocuların daha gevşek doldurma ve içim sırasında daha az sıkıştırma gibi önerilerini denedim. dengeli yanma bakımından faydasını gördüm. mantığı daha fazla hava sağlamak. tabii bu sulanmayı önlemek için değil de sönmeyi önlemek için.

dolum sıkılığı ve tempo doğal olarak öne çıkan etmenler.

mısır koçanı da sıcak nemli zamanlarda tercihim olmuştur.

bu arada iklimden bağımsız dolumdan önce tütünün nemini ayarlamak benim için hep en zorlandığım konu olmuştur. forumlarda genel geçer iki üç dakika ya da yarım saat havalandırın gibi önerileri büyük ölçüde faydasız bulurum. hangi ortamda, hangi iklimde iki,üç ya da yirmi dakidadan bahsediyoruz? tütünün mevcut nemi ne kadar? gibi sorulara yanıt vermeden bu tavsiyeler bir işe yaramıyor kanaatimce.

serin keyifli içimler dilerim ben de.

bottom of page